Not

Not

Not

Sporti i notit në KS Tirana jo vetëm është ushtruar por ai zë një vend të nderuar në familjen shumësportëshe bardheblu. Çudi mund të përbëj fakti se ku e kanë ushtruan që në krye të herës sportistët e Tiranës notin, kur dihej që në ato vite të largët nuk kishte as pishina e nuk bëhej fjalë për kushte minimale të stërvitjes e të ushtrimit të tij. Po gjithsesi në ato kohëra Tirana kishte Riglatën (emri i vërtetë i lumit të Tiranës), i cili ishte i padëmtuar fare me ujë të pastër e të bollshëm. Me dhjetra ishin pellgjet e përshtatshëm për notim në ujrat e tij, duke filluar nga ura e Brrarit, te katarakti, te pellgu “Sekret”, te pellgu “Dine Hoxhës” etj. Dhe në ato vite të largët pikërisht në këto pellgje u mbrujt një talent i madh si Makbule Llagami “Mjeshtre Sporti”, e cila theu njëherësh edhe tabun e metalitetit të asaj kohe, që i pengonte vajzat tiranse të merreshin me sport, e aq më tepër me not. Më vonë me ndërtimin e liqenit artificial u bënë shumë të njohur emra të tjerë si Arben Jorgoni, Esad Muzina, Sadik Mema, Spartak Dushku, Osman Kazazi, Ylli Ristani, Petrit Kazazi, Dhiogjen Bizbiqi, Muharrem Kalicani, Ilir Gjebrea, Edmond Mema, Robert Xhupa, Fatos Karalliu, Pavllo Xhupa, Ylli Fakëflliu, Arian Xhaferri, Durim Nikshuqi, Lulzim Myftari, Jovan Shkodrani, Orest Petushi, Allaman Xhiku, Fatos Beja, Sabri Llagami, Galip Çaushi, Fatmir Llagami, Genti Suli, Çezar Petrela, Andi Zaçe, Ilir Rrapushi.

Sporti I notit i ka fillimet e tij nw Kampionatin e parw tw zhvilluar nw molin e Durrwsit 23.08.1931. Ekipi Tiranws pwrfaqwsohej me krolistin Sul Toptani dhe si trajner ishte Eqrem Stermasi. Trajnerwt dhe instruktorwt ndwr vite ishin Makbule Llagami, Dem Karapiçi, Esat Muzina, Sadik Mema, Spartak Dushku, Diogjen Bisbiqi, Petrit Kazazi, Arian Fetishaj, Gentian Lama, Redlin Mazreku, Gloris Nesturi. Historia e titujve kampion si skuadwr nw tw tre kategoritw (Fwmijw)-(Tw Rinj)-(Tw Rritur) tw Notit tw Tiranws , fillesat i ka ne vitin 2006 dhe nw vazhdimesi deri ne vitin 2020 numwrohen 41 tituj kampion nw tw tre kategoritw e moshave, por edhe nw disa aktivitete ndwrkombetare, si nw Maqedoni-Mal i Zi-Kroaci po ashtu edhe nw aktivitetet kombwtare Shqiptare

Lexo Më shumë

Bilanci i arritjeve
te klubit

Vite Eksperience

90

Sportist

32

Tituj kampione

41
E HENE/PREMTE
16:00 – 19:30

Foto te ekipit

DËSHIRONI TË BËHENI PJESË E K.S TIRANA?

PARTNERËT TANË