Atletika

Atletika

Atletika

Një nga sportet më të dashur për rininë tiranse mbetet kurdoherë atletika. Që në fillim të shekullit të kaluar e deri në ditët tona djemtë e vajzat e Tiranës e kanë ushtruar atë me dashuri dhe pasion. Ndaj pambarimisht që nga kampionati i parë i atletikës në vitin 1929, ku KS Tirana u shpall kampione teksa Shqipëria regjistronte të parët kampionë e rekordmenë kombëtarë: Zabit Çoku në 100 m 11,2″, Abdyl Këllezi në 200 m 24,1″, Isuf Dashi në 100 m/p 19,8″, Sulejman Lleshi në hedhjen e shtizës me 38 m, Sllave Llambi në kërcim së larti me 1.76 m, Dum (Ismail) Alla në hedhjen e çekiçit me 34, 78 m, Jorgji Koja në 5000 dhe 10000 m me kohët 18′, 25,2″ dhe 37′, 18″ etj., janë jo pak domethënës për kohën. Edhe në vitin 1930 KS Tirana e përsëriti sërish titullin kampion dhe deri më sot për meshkuj nëpër kampionatet kombëtare të atletikës ka arshivuar 21 tituj, kurse për femra 35 tituj kampion. Gjatë të cilëve janë regjistruar me dhjetra e qindra rekorde kombëtare nga atletë të nivelit të lartë si Klodeta Gjini, Klodiana Shala, Laura Dërhemi, Azis Ruli, Kristofor Çavo, Elez Maha, Belul Hatibi, Hysen Dibra, Sllave Llambi, Aristidh Parapani, Sherefedin Gilani (Bejta), Adem Karrapici, Selman Stërmasi, Aqif Domini, Gaqo Goga, Selime Shkupi (Aga), Rukije Domi, Zana Korça, Mimika Tafaj, Ilda Koja, Shaban Lame, Bashkim Çoçoli, Gazmend Toska, Zabit Çoku, Galip Sojli, Skënder Kalenja, Namik Nuri, Hysen Hysenaj, Xhilda Kosta, Pavllo Mihali, Dhimitraq Skënderi, Agron Kasa, Dhimitraq Dhjaku, Liljana Bejleri, Hamide Xhaja, Drita Shkëmbi, Anila Jatru, Adriana Vejkollari, Afërdita Leskaj, Gilman Lohja, Hiqmete Konçi, Kimete Pregja, Manushaqe Taku, Engjëllushe Spaho, Kaliroi Pano, Katerina Koci, Klodiana Peçi, Kozeta Kutali, Liri Dume, Liri Shehu, Liljana Karanxha, Liljana Bejleri, Luiza Filipi (Mema), Mjalinda Gjeka, Myhyrije Llagami, Marjana Shena, Miranda Lasku, Mimoza Duro, Mirela Guxha, Merita Lame, Melpomeni Çobani, Mimoza Kodra, Mimoza Zinxhiria, Antoneta Koci (Heqimi), Natasha Mitrushi, Natasha Çekani, Naosika Plaku, Aishe Karamani, Rexhina Hanxhari, Suzana Laze, Suzana Pashako, Sanije Stojku, Sofije Xhixha, Sanije Vathi, Sanije Lame, Sanije Fëllenxa, Sakine Ahmeti, Sofika Stathi, Shpresa Spahiu, Shpresa Kodra, Shkëndije Pelushi, Selvije Haxhiraj, Shefikat Sula (Bekteshi), Olimbi Moçka, Ollga Koja, Vera Sanxhaku, Vera Kepi, Vjollca Krate, Vjollca Shushallari, Virgjinush Limani, Tatjana Çavo (Meçe), Zyra Kaderi, Donika Smaçi, Monika Bakllava, Suela Zoga, Ina Çeliku, Eralda Kreka, Helena Kume etj.

Klubi sportiv Tirana është përfaqësuar në arenën ndërkomëtare nga sportistëtë elitarë si Luiza Gega dhe Izmir Smajlaj ,por në të njëjtën kohë ka pjesë të saj sportistë të rinj, të talentuar , të cilët synojnë të rrisnin nivelin e sportitit të atletikës.

Lexo Më shumë

Bilanci i arritjeve
te klubit

Vite Eksperience

92

Sportist

24

Tituj kampione

56
E HENE/SHTUNE
10:00 – 12:00
E HENE/SHTUNE
17:00 – 19:00
E DIEL
10:00 – 12:00

Foto te ekipit

DËSHIRONI TË BËHENI PJESË E K.S TIRANA?

PARTNERËT TANË