Mundje

Mundje

Mundje

Sapo përmend emrat Skënder Plasari, Asip Omuri, Ramadan Martini, Agim Deva, Vullnet Saliu, Skënder Sallaku, Idajet Gigolli, Petrit Agalliu, Ydajet Vogli, Ridvan Agushi, Kadri Nuri, Viron Bezhani, Ndoc Çokaj, Ndue Njebza, Shpëtim Grori, Izmir Hajdari, Rexhep Leka, Dashamir Petrela etj., menjëherë të shfaqen para syve gjokset e tyre stolisur nga medaljet e kampionit fituar ndër vite mbi tapetin e mundjes. E pra ky sport i forcës e i burrërisë nuk e ka ndjerë asnjëherë mungesën e ushtruesve të shumtë e pasionantë në radhët etë rinjve kryeqytetas. Ky sport ushtruar në dy drejtime si në atë të mundjes klasike (greko-romake) dhe mundjes së lirë ka qenë vazhdimisht midis më të mirëve në të gjitha veprimtaritë kombëtare dhe pjestarët e tyre jo vetëm janë nderuar me titujt e lartë të kampionit, por disa prej tyre si Kadri Nuri e Viron Bezhani nuk i kanë lëshuar titujt e lartë për 12 vite me radhë.

Mundësat e lirë të KS Tirana: Kuka, Hajdari, Çokaj, Njebza, Vladi, Rama etj., falë përkushtimit në stërvitje dhe dëshirës e pasionit kanë arritur rezultate të lartë edhe në veprimtari ndërkombëtare. Vendet e nderit fituar nga mundësat bardheblu në turnetë zhvilluar në Mançester të Anglisë, në Simbirsk të Rusisë, në Maltë, Itali e gjetkë kanë bërë që të ngrihet lart e krenar flamuri i kombit teksa mbi gjokset e tyre kanë ndritur medaljet e arit, argjendit e broxit. Ndaj është në nderin tonë të mos i harrojmë kurrë emrat e të gjithë mundsave, që i vunë me shpatulla mbi tapet kundërshtarët dhe ngritën lart emrin e Shqipërisë, por edhe të klubit bardheblu: Beqir Ademi, Besim Kuka, Ylli Agolli, Luigj Sata, Burhan Arapi, Hamdi Gjoka, Shpëtim Grori, Fadil Brinja, Dilaver Berberi, Durim Mancaku, Arben Fejzo, Muhamet Dizdari, Muhedin Mahmudi, Selami Kolonja, Nexhip Dardabelli, Kujtim Ismaili, Lutfi Noga, Gani Gegolli, Isuf Morina, Avni Cenmurati, Agim Deva, Përparim Çela, Muhamed Radhëshi, Agim Gordoni, Roland Zaho, Veli Idrizi, Riza Picari, Përparim Bardhi, Fidel Ylli, Ndoc Çokaj, Izmir Hajdari, Arsen Bezhani, Denis Nuri, Dashamir Petrela, Ilir Cani, Ilir Hamiti, Kujtim Kapedani, Erzen Bercani, Vasfi Hoxha, Enver Vladi, Agron Qelibari, Zyri Lame, Avni Nuri, Dilaver Noka, Vullnet Saliu.Ekipi i Tiranes në stilin GREKO-ROMAK ( Mundja Kalsike, term i mare nga trainimet e specialisteve tane në Rusi) eshte pjesmarrese qe në kampionatin e pare kombetar te zhvilluar 21 Gusht 1948 në Kukes. Ka qene pjesmarrese në te gjitha kampionatet dhe aktivitet e organizuara nga FSHM deri në fund te vitit 1991 ku nga drejtuesit e SK Tirana për arsye financiare vendosen shkrirjen e ekipit. Ekipi ringrihet perseri në vitin 2015 dhe në vazhdim. Qe nga aktiviteti i pare dhe deri tani ekipi ka zhvilluar 49 kampionate kombetare dhe eshte shpallur 9 here kampione Kombetare ( kamp 10 viti 1957, kam 21 viti 68, kam 36 viti 83, kam 38 viti 85, kam 39 viti 86, si dhe në vitet 2016-17-18-19.

Lexo Më shumë

Bilanci i arritjeve
te klubit

Vite Eksperience

43

Sportist

67

Tituj kampione

84
E HENE/PREMTE
09:00 – 11:00
E HENE/PREMTE
17:00 – 19:00

Foto te ekipit

DËSHIRONI TË BËHENI PJESË E K.S TIRANA?

PARTNERËT TANË